Alles wat u moet weten over de Web App

Alles wat u moet weten over de Web App

Voordat je investeert in de digitale transformatie van jouw bedrijf, moet je de opties afwegen. Tegenwoordig bouwen veel bedrijven SaaS-oplossingen, native mobiele apps en meer.

Het laten maken van een web app is echter een eenvoudige stap richting het bouwen van effectieve digitale oplossingen. In deze blog wordt uitgebreid ingegaan op alles rondom het laten maken van een applicatie.

Laten we beginnen! 

Wat is een web app?

Een web app is een softwareprogramma dat in een browser draait. Het is toegankelijk via internet en je hoeft het niet op jouw elektronische apparaat zoals smartphone of computer te installeren. 

Je kunt de web app laten maken met behulp van de volgende drie technologieën:

  • HTML 
  • CSS 
  • JavaScript

Veel mensen raken vaak in de war tussen websites, apps en web apps. Ze lijken misschien op elkaar, maar verschillen qua werking, toegankelijkheid en prestaties. Het lezen van de web vs app vs web-app post kan je helpen het belangrijkste verschil te begrijpen. 

Wat zijn enkele populaire web applicaties?

Enkele van de populaire web apps die we dagelijks gebruiken zijn Gmail, Whatsapp Web, Instagram op internet, Quora, Google Drive en nog veel meer. In ons dagelijks leven gebruiken we verschillende soorten webapps. 

Hoe werkt een webapplicatie?

Een webapplicatie verwerkt gebruikers verzoeken via een webserver, applicatie server en database. Dit is hoe het werkt:

  • Gebruikers- Verzoek: Een gebruiker heeft toegang tot een webapplicatie via een browser of mobiele app, die een verzoek naar de webserver stuurt. 
  • Verzoek doorsturen: De webserver stuurt het verzoek door naar de applicatieserver. 
  • Taakuitvoering: De applicatieserver voert de gevraagde taak uit, zoals het verwerken van gegevens of het opvragen van de database. 
  • Resultaat Generatie: De applicatieserver genereert de resultaten en stuurt deze terug naar de webserver. 
  • Informatie levering: De webserver stuurt de gevraagde informatie naar het apparaat van de gebruiker, waar deze op het scherm van de gebruiker verschijnt. 

Webapplicaties lijken veel op websites, maar bieden complexere interacties. Gebruikers hoeven geen webapplicatie op hun apparaat te downloaden of te installeren en hebben er toegang toe via een browser.

How much does it cost to have a web application made?

De kosten webapplicatie hangt af van de volgende factoren:

  • Hoeveel functies heb je nodig in de applicatie?
  • Maak je toepassingen met één pagina of toepassingen met meerdere pagina’s?
  • Is het een eenvoudige app of een complexe applicatie?
  • Totale tijd die nodig is om de app laten maken
  • Uurtarief van de web developer

Wat zijn de voordelen van het maken van een webapplicatie?

Bij het maken van digitale oplossingen hebben web apps verschillende voordelen. Ze zijn bijvoorbeeld eenvoudig te bouwen, kosteneffectief en kunnen in minder tijd worden voltooid. Dit maakt het laten maken van een web app een prima optie.

De belangrijkste voordelen van het maken van webapps zijn als volgt:

  • Eenvoudig te bouwen

Je kunt snel nieuwe functionaliteiten aan de webapplicatie toevoegen, waardoor je deze makkelijker kunt aanpassen aan de nieuwste zakelijke eisen. Een ander voordeel is dat webapplicaties goedkoper zijn om te bouwen. Ze zijn gemaakt met gratis technologieën zoals HTML, CSS en JavaScript. 

  • Installeren is niet nodig

Je hoeft geen webapplicatie te installeren om ze te gebruiken. Iedereen heeft er online toegang toe via URL-links. Ze zijn dus ook platformonafhankelijk.

  • Flexibiliteit

Je kunt de webapplicatie verbinden met andere zakelijke diensten door eenvoudig links naar andere websites toe te voegen. 

  • Beveiliging en back-ups

Webapplicatie gegevens kunnen in de Cloud worden opgeslagen, wat de veiligheid ervan vergroot. Ook kun je zorgen voor een grotere beveiliging van de webapplicatie met geautomatiseerde back-ups. 

  • Toegankelijkheid

Met een goede internetverbinding heb je eenvoudig toegang tot webapplicaties, waardoor je altijd en overal zaken kunt afhandelen. 

Wil je een web app laten maken?

Bij Zedrox hebben we professionele web ontwikkelaars. We beginnen met het verkrijgen van inzicht in jouw bedrijfsbehoeften om gebruiksvriendelijke applicaties te creëren. Onze focus ligt op het transformeren van jouw ideeën in naadloze web of native apps die gemakkelijk te gebruiken zijn en de groei stimuleren. 

Daarnaast zijn wij gespecialiseerd in het maken van hybride en mobiele apps.