8 Essential Magento Security Tips to Protect your Ecommerce

8 Magento beveiligingstips om jouw webshop te beschermen

De veiligheid van Magento webshops speelt een cruciale rol in het succes van jouw e-commerce onderneming. Gevoelige klant- en bedrijfsgegevens moet je beschermen tegen verschillende soorten cyberaanvallen. 

Om jouw webshop te beveiligen, moet je best practices implementeren zoals op de hoogte blijven van de nieuwste versie, het gebruik van een firewall en meer. Een Magento specialist kan jouw webshop controleren op noodzakelijke beveiligingsverbeteringen. 

Wat zijn de beste Magento beveiligingsfuncties?

Webwinkels zijn kwetsbaar voor cyberdreigingen, phishing-aanvallen en malware-infecties. Magento security best practices richten zich op het beschermen van de webshop tegen deze bedreigingen en aanvallen. Dit omvat het gebruik van sterke wachtwoorden, beveiligde hosting- en betaling gateways en meer. 

Een Magento webshop bouwen met standaard beveiligings praktijken kan helpen de site beschermd te houden tegen potentiële bedreigingen. Dit draagt ​​bij aan het veiligstellen van de integriteit van de onderneming. 

Hier zijn 8 Magento Beveiligingstips voor jouw bedrijf

1. Installeer de nieuwste versie-updates 

Allereerst moet je weten dat Magento nieuwe versies uitbrengt met verschillende prestatie- en beveiligingsverbeteringen. Ze hebben ook beveiligingspatches en pakken oudere kwetsbaarheden en zwakke punten van het platform aan. Het installeren van de nieuwste versie kan helpen deze verbeteringen automatisch in jouw webshop te integreren.  

2. Gebruik tweefactorauthenticatie (2FA)

Als online verkoper moet je sterke beheerderswachtwoorden gebruiken en klanten aanmoedigen moeilijk te raden wachtwoorden te gebruiken. Tweefactorauthenticatie is een standaard manier om extra beschermingslagen toe te voegen.

Wat is 2FA?

Tweefactorauthenticatie (2FA) is een betrouwbaar beveiligingssysteem waarbij twee verschillende vormen van identificatie op de webshop worden toegepast. De eerste is het gebruikelijke wachtwoord en de tweede is een code die naar het smartphone apparaat of naar het e-mailadres wordt verzonden. In plaats van een code kan het ook biometrische gegevens gebruiken, zoals een vingerafdruk of een gezicht.

Dit maakt het voor iedereen, behalve geautoriseerde gebruikers, erg moeilijk om in te loggen op hun respectievelijke accounts op het CMS. 

3. Ontvang een SSL-certificaat

SSL staat voor Secure Sockets Layer en is eenvoudigweg een digitaal certificaat dat een gecodeerde verbinding mogelijk maakt om de identiteit van de website te verifiëren. Websites met SSL-certificaten hebben ook goede SEO en bouwen snel geloofwaardigheid op bij gebruikers. developer inhuren om een ​​standaard SSL-certificaat aan jouw webshop toe te voegen.  

4. Implementeer veilige hosting

Als je gebruik maakt van managed hosting, is het belangrijk om een ​​betrouwbare dienstverlener te kiezen. Bepaal of jouw hostingprovider de juiste beveiligingsmaatregelen implementeert, zoals firewalls, DDoS-bescherming en inbraakdetectiesystemen, en regelmatig beveiliging audits uitvoeren. 

Een gerenommeerd hostingbedrijf beschikt ook over een beveiligde infrastructuur met bewakingscamera’s, toegangscontroles en redundante stroom- en netwerkverbindingen als integrale onderdelen van het systeem. 

5. Biedt beperkte bestandsmachtigingen aan

Het kan zijn dat bepaalde bestanden en mappen met te veel rechten zijn toegestaan ​​op jouw webshop. Dit kan fataal zijn omdat kwaadwillende gebruikers misbruik kunnen maken van de beschikbare rechten. Je moet machtigingen instellen voor alle bestanden en mappen, zodat jij kunt bepalen welke gebruikers bestanden kunnen lezen of bewerken. Het implementeren van de Magento-beveiligingsrichtlijnen kan zorgen voor beperkte toegang tot gevoelige bestanden en gegevens. 

6. Vertrouw op veilige betaling gateways 

Payment Gateways (PG) zijn de levensader van elke webshop. Het is belangrijk om PG’s te gebruiken die de richtlijnen van de Payment Card Industry Data Security Standard (PCI DSS) volgen voor het verwerken van kaartgegevens.

Dit helpt om de webwinkel efficiënt te beschermen tegen online betalingsfraude. Maak dus altijd gebruik van PCI DSS-compatibele betalings- gateways wanneer je een webshop laten maken

7. Maak periodieke back-ups

Een goede back-up kan je helpen als de webshop niet meer goed functioneert en je de site moet herstellen naar de oorspronkelijke configuratie. De standaard back-up omvat de databases en alle bestanden, wat handig blijkt te zijn in het geval van een beveiligingsincident of prestatieproblemen met de website. Het zorgen voor een regelmatige back-up is een ideaal veiligheidsadvies voor webwinkeliers.  

8. Firewall instellen

Een firewall is een netwerk beveiligingsapparaat dat verkeer van of naar jouw webshop netwerk kan monitoren. Met een vooraf gedefinieerde set regels kan het met succes ongeautoriseerde toegang tot de webshop voorkomen. Het implementeren van de firewall is mogelijk op zowel serverniveau als via Magento beveiligings- extensies.

Conclusie

Het verwaarlozen van de Magento-beveiliging kan de integriteit van jouw webshops aantasten. Het is essentieel om partners te hebben die goed thuis zijn in de technologische hulpmiddelen om het bedrijf te beschermen tegen online fraude. 

Bij Zedrox hebben we professionele magento ontwikkelaar die je kunnen helpen bij het bouwen van veilige webshops. Onze experts gebruiken de beste technologische hulpmiddelen om kant-en-klare oplossingen te ontwikkelen.