Magento vs Shopify

Magento vs Shopify: welke is beter voor het maken van webshops?

Met het juiste e-commerce platform kunt u op een naadloze manier wonderen verrichten bij het creëren van uw webshop. Met zoveel gespecialiseerde platforms kan het verwarrend zijn om de juiste te kiezen om een ​​professionele webshop laten maken.

Momenteel behoren Shopify en Magento tot de grootste aanbieders van e-commerce contentmanagementsystemen. Vanaf juli 2023 beheert Shopify 23% van alle webshops en Magento 5% van alle webshops in Nederland.

Terwijl Shopify voorop loopt qua populariteit, is Magento ook een betrouwbare optie voor het opzetten van een professionele webshop. Deze blog helpt je Magento vs Shopify te vergelijken.

Aan het einde van deze blog kun je het juiste platform voor jouw bedrijf kiezen. Laten we beginnen.

Wat is Magento?

Magento is een open source contentmanagementsysteem voor webshops. Omdat het open-source is, is het volledig gratis te gebruiken en biedt het meer vrijheid bij het maken van webshops. Een Magento ontwikkelaar kan gepersonaliseerde webshops bouwen die zich eenvoudig aanpassen aan complexe bedrijfsprocessen en de bedrijfsvoering stroomlijnen.

Voordelen van Magento

100% controle—Of je nu een eenvoudige of complexe webshop wilt bouwen met verschillende bedrijfsgerichte functies, Magento biedt het ontwikkelaarsteam meer flexibiliteit bij het op maat maken van oplossingen.

Hoge schaalbaarheid—Magento biedt waardevolle schaalbaarheid voor een groeiend bedrijf. Magento webshops kunnen probleemloos draaien voor een groeiend klantenbestand, wat helpt bij het voldoen aan de nieuwste zakelijke vereisten.

Moderne functionele kenmerken—Magento wordt geleverd met verschillende uitgebreide functies, zoals meertalige ondersteuning, mogelijkheden voor meerdere winkels, SEO-gerichte functionaliteiten en geavanceerde productconfiguratie.

Vrijheid in webdesign—Het eCommerce-platform is open-source, waardoor Magento specialist meer vrijheid hebben bij het ontwerpen van webshops. Deze vrijheid helpt hen oplossingen aan te passen aan de zakelijke vereisten.

Nadelen van Magento

  • Magento is een complex platform en het beheersen van de technische kennis kan moeilijk zijn voor niet-ervaren programmeurs.
  • De open-source versie van Magento wordt niet geleverd met officiële ondersteuning. Als je problemen ondervindt, moet je externe ondersteuningsteams vertrouwen.

Welke bedrijven moeten Magento gebruiken?

Je moet de Magento ontwikkelaar vertrouwen om middelgrote tot grote bedrijven op te bouwen. Bedrijven met unieke vereisten kunnen Magento-webshops bouwen omdat het 100% maatwerk mogelijk maakt.

Nadat we Magento hebben besproken, gaan we nu verder leren over Shopify. Dit geeft een duidelijk inzicht in de vergelijking tussen Magento en Shopify.

Wat is Shopify?

Shopify is een volledig cloudgebaseerd e-commerce platform voor het lanceren van webshops. Het Shopify CMS (content management systeem) is geschikt voor een groot aantal bedrijfsgroottes. Met het eCommerce-platform kunnen bedrijven snel webshops bouwen zonder dat ze coderen hoeven te leren.

Een Shopify ontwikkelaar kan ervoor zorgen dat u een professionele webshop laten maken, en het designen hiervan.

Voordelen van Shopify

Een eenvoudig installatie-Het Shopify-platform biedt groot gebruiksgemak en een snelle installatie. Het heeft ook een eenvoudige gebruikersinterface, waardoor webwinkeliers gemakkelijk hun winkels kunnen beheren.

Zelf gehost—Shopify is een zelf gehost platform en er is officiële ondersteuning voor technisch onderhoud. Hierdoor kunnen eigenaren zich concentreren op hun kernactiviteiten en ontsnappen aan de zorgen van ondersteuning.

Shopify App Store—Met de Shopify App Store kun je nieuwe functionele features aan je webshop toevoegen. Het biedt kant-en-klare plug-and-play-oplossingen om de functionaliteit van jouw online winkel te vergroten. Een Shopify expert kan je helpen bij het identificeren en integreren van potentiële apps in jouw webshop.

Transactie Ondersteuning—Het eCommerce-platform biedt gebruikers een standaard ingebouwde betaling gateway, die zorgt voor vlotte transacties voor webshop klanten.

Nadelen van Shopify

  • Shopify biedt geen personalisatie op hoog niveau en is minder aanpasbaar dan het Magento-platform.
  • Het eCommerce-platform brengt transactiekosten in rekening voor betalingen via oplossingen van derden. De kosten variëren tussen 2% en 3% per transactie, wat voor bedrijven behoorlijk hoog kan zijn.

Welke bedrijven moeten Shopify kiezen?

Shopify werkt uitstekend voor het lanceren van kleine en middelgrote webshops. Het platform maakt het opzetten van een webshop en het lanceren van uw bedrijf eenvoudiger.

Conclusie

Bij het bestuderen van de vergelijking tussen Shopify en Magento is het belangrijk om te controleren wat deze twee platforms bieden en of deze aanbiedingen compatibel zijn met jouw zakelijke vereisten. Wanneer je op zoek bent naar exclusieve controle over het webshop design en functionele features, dan is het kiezen voor een Magento developer aan te raden.

Wil je daarentegen snel jouw webshop lanceren en toegang hebben tot officiële ondersteuning, kies dan voor Shopify Expert.