Python for Automation

Waarom Python gebruiken voor automation?

Automatisering is het gebruik van technische toepassingen om repetitieve taken uit te voeren en handmatige tussenkomst tot een minimum te beperken. De meeste bedrijven vertrouwen op automatisering om meer efficiëntie en betere kwaliteit te bereiken en tijd en ruimte vrij te maken voor creatieve processen.

Bovendien helpt automatisering ook om het probleem van een tekort aan arbeidskrachten of mankracht aan te pakken. Er zijn verschillende technologische hulpmiddelen voor automatisering, maar geen enkele kan tippen aan de kracht, schaalbaarheid en prestaties van de programmeertaal Python. 

Python for automation helpt bij platformonafhankelijke toegankelijkheid en bouwt innovatieve oplossingen. Python developers kunnen je helpen krachtige kunstmatige intelligentie en op machine learning gebaseerde applicaties te bouwen die optimale prestaties bieden.

Wat is Python?

Python is een programmeertaal op hoog niveau die geschikt is voor het bouwen van een reeks webapplicaties. Het is objectgeoriënteerd en heeft een dynamische semantiek, en de ontwerpfilosofie legt de nadruk op een goede leesbaarheid van de code. 

Jij kan ontdek de eindeloze mogelijkheden Python, omdat het helpt bij webontwikkeling, data-analyse, automatisering of scripting, prototyping, softwaretesten en meer. 

Hier zijn 5 redenen om Python voor automation te gebruiken

1. Eenvoudige syntaxis

De programmeertaal Python heeft een syntaxis die de Engelse taal repliceert. Dit maakt het voor iedereen gemakkelijker om het te leren en onder de knie te krijgen en verbetert de leesbaarheid van de applicatiecode. Het vereist ook minder codering, waardoor het ideaal is voor het bouwen van lichtgewicht apps. Python-besturingsstructuren zijn ook gemakkelijk te gebruiken en te begrijpen voor de developers.

2. Bouw snel automatisering scripts

Een Python-developer heeft toegang tot een intuïtieve en aantrekkelijke GUI-toolkit, waarmee je snel automatisering scripts kunt bouwen. Dit helpt om repetitieve taken met gemak uit te voeren. Python-klassenpakketten helpen de code georganiseerd te houden en maken deze ook gemakkelijker te onderhouden.

3. Compatibel met het Agile-model

Python is een volledig open source-taal die meer flexibiliteit biedt bij het schrijven van automatisering code. Developers kunnen gebruikmaken van agile ontwikkeling, wat betekent dat meerdere teamleden tegelijkertijd aan de applicatiecode kunnen werken.

Dit helpt bij de snelste time-to-market-ideeën. Programmeurs kunnen Python-logbestanden parseren om inzicht te krijgen in de systeemprestaties, beveiligingsproblemen en gebruikersgedrag.

4. Bouw platformonafhankelijke code

Je kunt de Python-scripts uitvoeren op meerdere platforms, zoals Windows, Linux en Mac. Dit zorgt voor een groter klantenbereik van de applicatie. Bovendien kunnen developers ook Python-functies op afstand uitvoeren. Op Python gebaseerde code kan worden gebruikt om een ​​reeks applicaties te bouwen, zoals data, desktops, webapps, netwerken of cloudoplossingen.

5. Diverse bibliotheken van derden

Automatiseringstaken kunnen schijnbaar complex zijn, maar met Python hebben developers toegang tot verschillende up-to-date bibliotheken en frameworks. Dankzij het grote aanbod aan bibliotheken kunnen developers een geschikte keuze maken op basis van de vereisten van het programmeerproject. 

5 belangrijke processen die je kunt automatiseren met Python

1. E-mailautomatisering

Regelmatige e-mails kunnen voor bedrijven een vervelende taak zijn en een aanzienlijke hoeveelheid tijd vergen. Door Python te gebruiken voor de automatisering van e-mails kunnen bedrijven echter tijd besparen en zich meer concentreren op productief werk. Python-developers maken vaak gebruik van de ‘smtplib-bibliotheek’ om taken voor het verzenden van e-mail te automatiseren.

2. Bestandsbewerkingen

Herhaalde bestandsbewerkingen zoals het benoemen, kopiëren en verwijderen van oude bestanden kunnen tot fouten leiden als ze handmatig worden afgehandeld. Een Python back end software developer kan belangrijke bestandsbeheer bewerkingen automatiseren, zoals het benoemen van bestaande kopieën, het verwijderen, comprimeren of verplaatsen van bestanden over het systeem of apparaat.  Dit zijn enkele van de populaire real-world applicaties van de programmeertaal Python.

3.Gegevens Compilatie

Het handmatig ophalen van gegevens uit rapporten kan een uitdaging en tijdrovend zijn. Bovendien is de kans op fouten groot. Python-modules kunnen helpen bij het ophalen van gegevens van elke omvang en uit verschillende soorten documenten. Dit helpt tijd te besparen en informatie uit de bestanden in specifieke formaten te extraheren. 

4. Webscrapen

Web Scraping is een methode om gegevens uit online bronnen te extraheren, waardoor je de benodigde gegevens kunt verzamelen zonder dat je veel pagina’s hoeft te lezen. Python-developers kunnen scripts schrijven voor web scraping die een schat aan informatie van het hele internet kunnen ophalen. Je kunt gegevens ook in het gewenste formaat ordenen. 

5. Rapporten genereren

Het handmatig genereren van rapporten kan een omslachtige taak zijn. Gelukkig helpt Python niet alleen bij het verzamelen van gegevens en webschrapen, maar kan het ook verschillende soorten rapporten genereren. Developers met een praktische implementatie van de taal kunnen met regelmatige tussenpozen opdrachten uitvoeren, parameters instellen en rapporten genereren.   

Conclusie

Python is een geschikte programmeertaal om meerdere bedrijfsactiviteiten te automatiseren en sleuteltaken efficiënt af te handelen. Bij Zedrox hebben we een team van professionele Python-developers die je kunnen helpen met verschillende soorten projecten. 

Of je nu een junior of senior developer nodig hebt, wij kunnen je in contact brengen met de juiste experts.